Kender du bedst Italien for velsmagende pizza og pasta, så kan du godt begynde at kigge mod det støvleformede land i Sydeuropa, når skiene igen skal findes frem og årets skiferie planlægges. Italiens sydlige placering tæt ved havet og med både Alperne og Dolomitterne i baghaven betyder, at skiløbere her får de bedste forhold kombineret med et stort snefald hvert år. Er du stadig ikke overbevist, så læs med her om, hvorfor skiferien skal gå til Italien. 

Skiløb der passer til alle

Langt de fleste skiområder i Italien byder på mange pistekilometer fordelt på alle sværhedsgrader, så hele familien og alle vennerne kan være med uanset niveau. Italien er kendt for sine lange, brede og skarpe pister, som sikrer at skiløbere har perfekte skiforhold hele dagen på bjerget – selvom der er mange solskinstimer! Søger du verdensklasse forhold til skiløb i offpisten, så er Italien også topscorer. Til forskel for andre europæiske lande, så er det i Italien tilladt at dyrke heliski, hvor man med helikopter fragtes ud til den dybe sne og ekstraordinære nedfarter. Jagter du offpisten, så skal du kigge nærmere på områderne Aosta-dalen, Gressoney og Valgrisenche. 

Danskernes favorit er Canazei og Livigno

I mange årtier har talrige danskere foretrukket italien som mål for skiferien. Særligt Canazei og Livigno står højt på ønskelisten. Canazei giver adgang til intet mindre end verdens største skiområde, Superski Dolomiti, hvor skiløbere kan udforske mere end 1.200 kilometer pister, og efter endt dag på ski spændende skistøvlerne op og nyde festligt afterski med en Aperol Spritz i hånden.  Livigno er et slaraffenland for børnefamilier, da mange af områdets pister går direkte ned til byens fortovscaféer – og så er Livigno toldfrit, så der er gode muligheder for at lave en god handel.

Billigere på skiferie

En af Italiens andre store fordele sammenlignet med de andre europæiske skidestinationer er, at priserne mange steder ligger lidt lavere. Særligt hvis man går efter de mindre turistede skiområder er der penge at spare – og så er der måske lidt ekstra til afterski drinks eller nyt skiudstyr. Bo eksempelvis i hyggelige Pozza di Fassa og nyd samme store skiområde, som Canazei ligger i. Mange store italienske skiområder hænger sammen, så der er stort set altid mulighed for at vælge en af områdets mindre turistede byer. Hvis du er interesseret i at komme billigt til Italien, kan det blandt andet anbefales, at man venter til sidste øjeblik, og bestiller en ski afbudsrejse. Her er der ofte store beløb at spare, da rejsebureauerne hellere vil sende gæster afsted, der kan spytte lidt penge i kassen frem for, at rejsen slet ikke bliver solgt.

Spis italiensk – hver dag

Er du endnu ikke overbevist om, at en skiferie til Italien er noget for dig, så har vi kun én ting at sige: Det italienske køkken. Her taler vi ikke om en hurtig pizza nede fra den lokale eller den kedelige bolognaise fra frokosthytten, men derimod veltilberedte italienske måltider, som helst skal nydes med et glas lokalt vin til. Det bliver ikke meget bedre efter en lang dag på ski.