Søer i Italien – Find din favorit sø i Italien

Italien har mange store søer, som nærmest er blevet turistmagneter. De fleste kender Italiens største sø Gardasøen, men det er lang fra den eneste store sø, du kan finde i støvlelandet. Lad os her kort se nærmere på de italienske søer. Du kan finde meget mere uddybende informationer om de enkelte søer i særskilte afsnit i menuen.

Gardasøen – Den største sø i Italien

Gardasøen er Italiens største sø. Den store sø ligger i den nordlige del af Italien mellem regionerne Trentino Alto Adige, Veneto og Lombardiet. Det er blandt Italiens mest populære feriesteder, og du kan finde massevis af hoteller langs søens bred.

Gardasøen

Selve Gardasøen er 370 kvadratkilometer, så det er en helt anden størrelse sø end hvad man ellers forbinder med en sø herhjemme i Danmark. Ved Gardasøen finder du byer som Salo, Lazise og Tignale for bare at næve nogle få. Når du ser på et kort over Gardasøen, kan du se at den ligger i Norditalien.

Maggioresøen er den andenstørste sø i Italien

Målt i størrelse kommer Maggioresøen lige efter Gardasøen som Italiens næststørste sø. Den er dog ret anderledes af væsen. Hvis du ikke helt er med på det hæsblæsende tempo ved Gardasøen er Maggioresøen mere for dig. Her er der meget mere ro på.

Maggioresøen

Maggioresøen er også en sø i Norditalien. Her finder du flot natur og sø-øer. Ned til søen finder du byer som Luino, Germignaga og Oggebio.

Comosøen og Trasimenosøen

Som tredje og fjerdestørste søer i Italien finder vi henholdsvis Comosøen og Trasimenosøen. Comosøen byder på en rigtig fin natur, hvor man oftest ser søen med flotte bjerge i baggrunden. Det er en udsigt, som er særligt fascinerende, når man kommer fra et fladt land som Danmark.

Comosøen

Comosøen er kendt som et paradis for folk der gerne vil dyrke vandsport. Der er mulighed for alt ligefra kano og vindsurfing, til anden sejlsport og undervandsjagt.

Trasimenosøen er en del af Perugia provinsen, og den har de tre øer Maggiore, Polvese og Minore. Førstnævnte er dog den eneste af øerne med beboere. Øen har i skrivende stund 18 indbyggere.

Trasimenosøen

Bolsenasøen – en høj og dyb italiensk sø

Bolsenasøen er den femtestørste sø i Italien. Det er værd at nævne, det det er den største vulkanske sø i Europa. Søen er 305 meter over havets overflade og har et samlet areal på 113 kilometer.

Søen ligger i det centrale Italien og er dannet for ca. 300.000 år siden. Overvej at rejse til Bolsenasøen, hvis du er på udkig efter gode naturoplevelser.

Flere spændende og store italienske søer

Herover har vi blot nævnt et lille udpluk af de største søer i Italien. Der finde dog en del flere, som efter dansk målestok vil være at betragte som kæmpesøer. Kig i menuen – så kan du finde meget mere information og inspiration om søer som Luganosøen, Idrosøen Ledrosøen og Iseosøen.

Der er talrige muligheder for at opleve livet omkring kæmpesøer.