Merano – Kom til hægterne i Merano Norditalien

I det nordlige Italien finder du Merano, der er Sydtyrols næststørste by. Byen der ligger imellem de høje bjerge er især kendt for sine kurbade, hvilket gør byen til et eftertragtet rejsemål for både par og voksne grupper, der har brug for at komme væk fra hverdagens stress og jag.

Rundt om Merano

Merano ligger ved floden Adige, hvor Vinschgau og Passeier- og Etschdalen mødes. Indbyggerne Merano, der er en del af den autonome italienske region Sydtyrol, er næsten ligeligt fordelt mellem tysktalende og italiensktalende indbyggere.

Et par kilometer ud fra Merano ligger slottet ved navn Tirol, der har lagt navn til regionen. Merano var frem til 1420 de tyrolske grevers residensby, og derfor har byen også nydt godt af at være en af regionens hovedbyer.

Det skal du opleve i Merano

I Merano er der stor grund til at efterlade dine bekymringer ved at besøge et af byens mange kurbade, hvor du kan blive forkælet med massager samtidig med at du kan synke ned i det varme vand, og virkelig blive renset. Kort sagt byder Merano på 100% selvforkælelse, og det er i sig selv grund nok til at lægge turen forbi.

Ligeledes er der masser af grund til at besøge slottet Tirol, der ligger lidt ud for Merano, og giver dig mulighed for at få en kulturel oplevelse og et arkitektonisk kick. Men haveanlæggene i byen er også med til at byde på arkitektonisk lækkerhed. I byens mange haveanlæg kan du ligeledes opleve smukke, farverige blomster og eksotiske palmetræer, og med de snedækkede bjergtoppe i baggrunden, er det som at være trådt ind på en gammel filmoptagelse.

Til trods for et ellers mildt klima er Merano også ideelt hvis du leder efter en destination til din næste skiferie. En lang række moderne skilifte og smukke løjper, der vedligeholdes med tanke på at være blandt verdens bedste skisportssteder, gør Merano til et fantastisk sted for skiløbere, og du kan boltre dig i sneen lige meget om du er en garvet skiløber eller lige er begyndt.En ting du SKAL opleve, hvis du lægger vejen forbi Merano, er et bad i en af de varme kilder, og selvfølgelig kan du afslutte dagen med lækre måltider, der især afspejler områdets forbindelse til naturen, og selvom du stadig er på italiensk grund, så er det også her du bør sætte tænderne i den verdensberømte strudel, der har hjemme i netop Merano.