Idrosøen – Lækker sø i Lombardiet

Idrosøen ligger i Brescia-regionen i Lombardiet i det nordlige Italien, ikke så langt vest fra det velkendte turistmål, Gardasøen. Idrosøen er 2 kilometer lang og har en omkreds på 21 kilometer. Den er Gardasøens lillesøster på alle måder og er perfekt til dig, der foretrækker fred og ro og smukke naturoplevelser. Her er længere mellem turisterne, men bestemt ikke langt mellem oplevelserne.

Idrosøen

Afslapning og eventyr i naturen

Ved Idrosøen finder du flere gode hoteller og campingpladser for hele familien. Herfra arrangeres mange af områdets fantastiske oplevelser, såsom windsurfing, paragliding og canyoning. Motorsport er forbudt på søen, så du får masser af fred og ro til at nyde den stille sø og kaste dig ud i en omgang lystfiskeri. Idrosøen byder på noget af Italiens reneste og klareste vand, og her er ingen understrøm, så vandet er helt perfekt til at bade i for både børn og voksne. Om sommeren når vandtemperaturen op på ca. 24 grader. 

Samtidig befinder du dig midt i alperne og har alle muligheder for både lette bjergvandringer og udfordrende bjergbestigninger i Brenta Dolomitterne nord for søen. De omkringliggende bjerge er fyldt med gode vandrestier og fantastiske mountainbike ruter. Du vil finde de mest storslåede udsigtspunkter og helt sikkert forelske dig i dette smukke sted. 

Hovedbyen Idro er en smuk og malerisk lille by, der er vokset næsten sammen med nabobyen Crone. Byen er for dig, der længes efter lokal hygge og afslapning. Her er kun få butikker og restauranter, og her går ingen store veje igennem byen. Får du brug for lidt afveksling, er det dog nemt at komme til de omkringliggende byer. Med kun en halv times kørsel til Gardasøen, er du aldrig langt fra alle de velkendte badestrande og turistbyer fyldt med restauranter og butikker.

Udsigt over Idrosøen i Italien

Udflugter fra Idrosøen

Idrosøen ligger ikke mere end en dagsudflugt fra flere af de store kulturbyer i det nordlige Italien. Du befinder dig cirka 60 kilometer fra Brescia, 70 kilometer fra Trento, 95 kilometer fra Verona, og hvis du virkelig trænger til en dag med shopping og byferie, er der kun små 150 kilometer til regionens hovedstad, Milano. Milano er en af modens helt store metropoler, og her løber du aldrig tør for butikker at kigge i!

Er børnene med på ferien, skal I selvfølgelig forbi Gardaland, som er Italiens mest populære forlystelsespark med over 30 forlystelser. Her er lidt for alle, både dem, der er til vilde rutsjeture og til dem, der bedre kan lide de lidt mere stille og børnevenlige forlystelser.