Ledrosøen – Oplev den skønne natur og vejret

Ledrosøen er smukt beliggende 655 meter over havets overflade i bjergene nord for Gardasøen. Skønt søen kun ligger et lille kvarters kørsel fra Gardasøens nordligste by, Riva del Garda, er den stadig ukendt for størstedelen af turisterne og er derfor det perfekte sted for dem, der søger ro og fred i den smukke natur og de hyggelige små byer langs søens bred. Det klare vand får om sommeren en skøn temperatur, og der er rig mulighed for at bade i den lille sø.

Bred ved Ledrosøen

Ren afslapning ved Ledrosøen

Der findes en del smukke søer i Italien og Ledrosøen er ingen undtagelse. Ledrosøen byder på alt de bedste, når familien trænger til at slappe af. Søen har fire skønne badestrande langs søbredden, hvoraf en del af stranden i Pur i den sydlige ende af søen også tillader adgang for hunde, hvis man har sine firbenede familiemedlemmer med på ferien. Derudover er der mulighed for vandsport og sejlsport, og selvfølgelig også lystfiskeri, når der virkelig bare skal slappes af. I området omkring Ledrosøen er der en fantastisk natur, og stedet er oplagt for dig, der gerne vil vandre eller cykle i bjergene. Turen omkring søen er cirka ti kilometer og noget af det mest naturskønne, man kan forestille sig.  

I småbyerne om søen findes flere gode restauranter, selv om livet her er noget langsommere og mere stilfærdigt end i de store byer omkring Gardasøen. I byen Molina di Ledro findes også det fine lille museum, Museo delle Palafitte del Lago di Ledro, hvor søens spændende historie fortælles. Her lærer du blandt andet om de 4000 år gamle bosættelser, man fandt ved et tilfælde et år, hvor søens vandstand var lavere end normalt.  

Det perfekte udgangspunkt for flere fantastiske ferieoplevelser

Fra Ledrosøen er der alle muligheder for at komme på skønne ture gennem de italienske bjerge. For at komme til Gardasøen og de store byer der kører du gennem det smukke område Tremalzo, hvorfra du kører over bjergene via Tremosine, kendt for at være et af de smukkeste steder ved Gardasøen. Stedet har fået tilnavnet Gardasøens Balkon på grund af den ualmindeligt smukke udsigt. Ved Gardasøen er der masser af hoteller, restauranter, butikker og ikke mindst et utal af muligheder for aktiviteter på ferien. Er det ikke de store byer, du leder efter, er der heller ikke langt til områdets andre mindre søer, hvor nye veje og stier kan udforskes, og flere skønne badestrande kan prøves af i fred og ro. Flere af områdets store byer kan opleves på heldagsture, hvis du planlægger din tur godt.