Bergamo – den lidt oversete perle i Norditalien

Bergamo hører til blandt de mindre kendte områder i Italien. Det er ikke så nemt at forstå, for der er virkelig tale om en meget interessant og smuk del af Lombardiet. Selve landsdelen hedder Bergamo, og hovedstaden i landsdelen har samme navn. Byen Bergamo er en helt fantastisk middelalderby, der rummer alt det, som du kan forvente af en oplevelsesrig ferie sydpå.

Bergamo har det hele, fordi landsdelen ligger så centralt i Norditalien, som den gør. Du kan ret nemt komme til nogle meget populære byer og landskaber, når du er i Bergamo. Det gælder både sommer og vinter.

Om Bergamo

Der er mange dejlige oplevelser at få i Bergamo. Du kan for eksempel se Den Venetianske Mur, som ligger hele vejen rundt om byen Bergamo. Den er på Unescos verdensarv-liste. Selve byen har både en ny og en gammel bydel. Det betyder, at du får både den gamle middelalderbys charme og den moderne bys puls. 

I begge bydele kan du opleve den helt unikke italienske stemning, der er kunst og kultur, fantastiske bygningsværker og charmerende torve. Den gamle bydel ligger højere end den lave, og omkring Bergamo er der bjerge og en stor frodighed.

Bergamo er en landsdel og en by, der er super charmerende, og som har bevaret nogle af middelalderens overdådige bygninger og pladser samtidig med, at byen også har udviklet sig til en moderne og velfungerende by.

Hvad kan du opleve i Bergamo?

Der er masser af levn fra fortiden i Bergamo. Det gør byen ekstra charmerende. Den har en afslappet stemning, og så ligger den højt og smukt i de norditalienske bjerge. Om vinteren kan du stå på ski i området, og resten af året er der bare bedårende.

Byen er lige som en maggiterning af Italien. Du får ligesom hele pakken. Historie, natur, kunst og afslapning. Skulle du få lyst til at se endnu mere, så kan du nemt køre til Milano, som er den norditalienske metropol, eller du kan køre til Como eller Gardasøen, som er skønne badesteder. På den måde kan du slå flere fluer med ét slag. 

Når du skal rejse til Bergamo

Det er nemt at komme til Bergamo. Der går fly dertil både fra Aalborg, København og Billund. Der er også en masse overnatningsmuligheder i hele Bergamo. Du kan finde hoteller med lige det antal stjerner, som du ønsker, og der er også flere dejlige campingpladser. Desuden vil du kunne leje dig ind på et hyggeligt B&B.Du kan også vælge at tage på en rundrejse i den charmerende region. Hvis du lejer en bil, så har du store muligheder for at få set og oplevet så meget som muligt.