Puglia – Tag på badeferie i Italien

Hvis Italien er en sko, så er Puglia hælen – bogstaveligt talt, men det er ikke grunden til, at du skal overveje at lægge din næste ferie forbi regionen. Grunden til at besøge Puglia er nemlig olivenolie og vin, der er egnens varemærker, fordi vilkårene på Italiens hæl er fremragende til at dyrke oliven og druer.

Rundt om Puglia

Når du drømmer dig væk til romantiske Italien, så er det højest sandsynligt en region som Puglia du tænker på. Regionen der strækker sig fra Gargano i nord til Otranto i Salento syd for Lecce. Den aflange region strækker sig over hele 400 kilometer, og derfor kan det være en god idé at have tid nok, hvis du vil opleve alt, hvad Puglia har at byde på.

Puglia er et fladt område, der er domineret af store, åbne sletter, og det eneste rigtige bjerg er Gargano-forbjerget, der stækker sig fra regionens nordlige område og ud i Adriaterhavet. Selve regionen er præget af en smuk arkitektur, der ledsager det åbne, lyse landskab.

4 ting du ikke må gå glip af i Puglia

Trulliernes hovedstad, Alberobello, er et særpræget syn. Byen er fyldt med hvide, runde huse med karakteristiske tagplader, der står side om side med sine karakteristiske, sorte tagplader. Du kan let komme omkring i byen, der især kan tilbyde flot håndværk, en lang række souvenirbutikker og restauranter der lokker med velduft fra køkkenet og åbne vinbarer med lokal vin. Kort sagt er Alberobello som taget ud af siderne i et eventyr.

Barokkens hovedstad finder du i Lecce, der er en sand kulturel smeltedigel, hvor amfiteater møder bløde gule kalkstensbygninger og domkirker, klostre og paladser. Når du bliver træt af at vandre mellem de barokke seværdigheder, kan du slå dig ned på en af de mange pizzarier, hvor de lokale restauranter tilbyder autentisk, italiensk mad, der i høj grad matcher byens mange, historiske indtryk.

Den hvide by, som Ostuni også kaldes, er i sandhed en skønhed at betragte. Selv hvis du ikke er arkitektonisk interesseret, er byen noget, du ikke vil være foruden at have oplevet. Det flade landskab fyldt med gamle oliventræer, der leder op til byen er over 3000 år gammelt, og byen dukker op som ud af det blå, når du kommer kørende gennem det smukke, grønne landskab. Den sidste ting, der skal nævnes, er ikke en by, men en restaurant. Grotta Palazzese er nemlig verdens mest fotograferede restaurant, og det er den med god grund. Restauranten, der ligger i en grotte, der åbner ud mod havet, er måske nok en turistfælde, men det er en turistfælde, de fleste af os ikke har noget imod at gå i.