Livigno – storslået om vinteren og fascinerende om sommeren

Hvis du vil opleve et område i Italien, som både er fantastisk inspirerende om sommeren og om vinteren, så må du besøge Livigno. En fascinerende kommune i det nordlige Italien, som ligger nær den schweiziske grænse. Ligegyldigt hvilken årstid du besøger stedet, vil du næppe blive skuffet.

Om Livigno

Livigno er blevet en populær feriedestination – især om vinteren, men stedet er også klart et besøg vejr i sommerhalvåret. I Livigno er der kun bosat omkring 6.500 mennesker. Området er placeret 1.816 meter over havet, hvilket vidner om det kuperede bjergområdes terræn.

Livigno by har alt det nødvendige til en ferie. Der er således lækre cafeer og restauranter i byen, som serverer alt fra Michelin-mad til let cafémad til pizza. Også shopping er der at finde i bjergbyen. Med udbud af især sportstøj, smykker, parfumer og lignende er der rig mulighed for at proviantere lidt nyt med hjem fra ferien, hvad end du besøger området om vinteren eller om sommeren. Byen er desuden toldfri, hvilket gør shoppingen af især alkohol ekstra attraktiv. 

Livigno by er placeret nede i dalen mellem de høje bjerge. Der er altså ikke langt til byen små seværdigheder, shopping og restaurationer, lige meget hvor du bor i området.

I den nordlige del af Livigno findes der desuden et mindre lokalhistorisk museum ved navn MUS! Museo di Livigno e Trepalle.

Sneeventyr i Norditalien

Livigno er et af de mest populære og anerkendte skiområder i Italien, hvilket vidner om kvalitet og besøgsværdighed. Området har hele 115 km pister, og er et fremragende område at stå på ski i – i høj grad for den garvede skiløber, men også nybegyndere, som ønsker et smukt og kuperet landskab. Området ligner som taget ud af et postkort, og det er da også med god grund, at folk kører eller flyver til området år efter år.

Sommerdrømme og vandreture

Selvom Livigno er bedst kendt for sit flotte vinterlandskab, så er landskabet absolut også værd at skrive hjem om i sommerperioden. Landskabet snor sig flot og grønt langs de høje bjerge. Naturen byder op til flotte vandreture i højderne eller i dalene.

Indlogering ved bjergene

Der er gode indlogeringsmuligheder i og omkring Livigno. Du kan således både finde hytter, lejligheder, hoteller og campingpladser. Så ligegyldigt hvornår på året du besøger stedet og lige meget hvordan du vil bo, så er der et bredt udvalg, som vil tilfredsstille dine behov.