Lombardiet – Besøg modens italienske hovedstad

Det er ikke kun, hvis du er modeinteresseret, at der er god grund til at besøge Lombardiet, der ligger i det nordlige Italien mellem Alperne og Po-dalen. Milano er med sine 1,3 millioner indbyggere den største by og samtidig hovedstaden i Lombardiet.

Rundt om Lombardiet

Lombardiet har været beboet af en lang række forskellige folkeslag siden længe før vor tidsregning, og på romernes tid var det her man fandt gallerne, der ifølge flere tegneserier voldte imperiet så store problemer.

Lombardiet er ligesom flere andre regioner i Italien en vinregion, hvor der primært laves vin på druerne Barbera, Croatina, Bonarda, Pinot Nero, Nebbiolo og Cabernet Sauvignon. Det betyder også, at der er rigtig god grund til at besøge Lombardiet, og hvis du er vininteresseret og gerne vil brug din ferie på at opleve autentisk lokal vin, skal du nok kunne få tiden til at gå med at køre fra vingård til vingård og smage på de lokale druer.

3 ting du skal opleve i Lombardiet

Man kan ikke tale om Lombardiet, uden at komme ind på Milano, der på det nærmeste er den internationale modehovedstad, men det er ikke kun mode, byen har at byde på. Duomo di Milano, der er domkirken i Milano, er næsten en obligatorisk destination, når du er i Milano, men hvis du er til lidt vildere oplevelser, kan en fodboldkamp på San Siro varmt anbefales, og der er masser af kampe at komme efter, da San Siro huser hele to hold (AC Milan og Inter). Men der er en grund til, at Milano er verdens internationale modehovedstad, og derfor ville det også være en skam ikke at opleve shoppemulighederne i byen.

Hvis du er mere til badeferier, så er Lombardiet også leveringsdygtigt med sine mange søer. De fredelige omgivelser ved Comosøen, Maggioresøen og Gardasøen mod nord er fuldstændig ideelle til afslapning og tilbyder gode muligheder for at bade, windsurfe og sejle i båd eller kano henover søernes blanke overflader.

Hvis du er arkitektonisk interesseret, så kan det varmt anbefales at besøge Mantova, der ligger omkring 150 kilometer fra Milano. Renæssancebyen er nemlig fyldt til bristepunktet med arkitektoniske perler, der inkluderer Palazzo Ducale og en særdeles velbevaret katedral fra det 14. århundrede. Ligeledes er byen Pavia et særsyn, og byen, der i middelalderen var kendt som byen med de 100 tårne, er endnu en arkitektonisk perle i den norditalienske region, da tårnene, der øjensynligt aldrig har haft nogen funktion, stadig står i dag.