Comosøen – Ferieboliger og camping ved Italiens 3. største sø

I Lombardiet i det nordlige Italien, blot 50 kilometer fra storbyen Milano og godt gemt væk i alperne, ligger Italiens tredje største sø, Como. Med et areal på 145,9 kvadratkilometer er det heller ikke så lidt. Comosøen, såvel som byerne omkring den, er kendt for deres umådelige skønhed, der i århundrede har tiltrukket mange af tidernes største kunstnere. Her er rig mulighed for vandsport og bjergvandringer og ikke mindst en tur i det varme vand i Comosøen.

Når du rejser til Comosøen er det altid en god ide at sikre sig en god rejseforsikring til Italien, hvis uheldet skulle være ude.

Comosøen

Comosøens vestbred

På Comosøens vestbred finder du de mest solrige og de smukkeste byer. Her finder du blandt andet den populære ferieby Menaggio, hvor turister fra hele verden strømmer til for at nyde det fantastiske vejr, der oftest er helt perfekt til alverdens vandsport. Efter en tur på vandet, er der altid åbent på de talrige restauranter, cafeer og barer ved søpromenaden. Lidt syd for Menaggio findes de smukke kursted Cabenaddia og det elegante Tremezzo med masser af restauranter og butikker. 

Hovedbyen, der i daglig tales kaldes Como, er langt fra den smukkeste by ved søen, men dog stadig forførende skøn og fyldt med alt, hvad man kunne mangle i de andre store byer i området. Alle veje i byen fører til byens centrum, Piazza Cavour, hvor du finder et væld af skønne cafeer, helt ned til søpromenaden.

Syd for Como findes søens allersmukkeste område. Først, den smukkeste, skovbeklædte pynt, der rejser sig hele 160 meter over vandet. Dernæst, hvad der er mange beskrives som den smukkeste på i hele Italien, Bellagio. Drømmer du om ægte Italiensk idyl, så er Bellagio stedet for dig. Her finder du alt fra helt små, snævre gader med talrige kig ned til søpromenaden og det blå vand til de smukkeste, mest storslåede villaer.

Bredden ved Comosøen

Godt vejr og smukke Varenna

På Comosøens vestbred findes byen, der snildt kunne løbe med titlen som Italiens smukkeste by, hvis ikke man synes, at Bellagio er helt den rigtige. Varenna er den smukkeste, pastelfarvede fiskerby, der om intet andet må være noget af det mest romantiske. Byen er ikke kendt for at have de vilde natteliv, der kan findes på østbredden, men til gengæld finder du her de bedste badestrande. 

I Varenna er der rig mulighed for at nyde den smukke udsigt ud over søens blå vand i fred og ro. En bedårende søpromenade tillader faktisk næsten ikke andet. Varenna er for dig, der vil have fred og idyl, men stadig ikke være mere end en lille tur med færgen fra byerne på østbredden, når du får lyst til at shoppe eller danse aftenen væk.

Bjerge i baggrunden ved lake como

Comosøen Camping og ferieboliger

Der er masser af muligheder for overnatninger ved Comosøen. Blandt de mest oplagte er ferieboliger ved Comosøen eller hotel. Hvis du er mere til en oplevelse i det fri kan camping ved Comosøen også være en ganske oplagt mulighed.

En lidt mere sparsommelig ide er at finde et bed and breakfast. På et bed & breakfast får du også meget bedre mulighed for at få et bedre indtryk af det lokale. Her bliver du jo indlogeret hos italienere i et autentisk italiensk liv, så det er en helt andet berigende oplevelse end en ferie på hotel eller i feriebolig. Bed and breakfast kan være den bedste mulighed for at få mest muligt ud af dit ophold ved Comosøen.