Rom – Italiens hovedstad og smukke by

Italiens smukke hovedstad er et spændende rejsemål. Den er ideel til en forlænget weekend, hvor man kan slentre roligt rundt med en is i hånden, mens man lader sig imponere af byens bygninger. Vil man derimod gerne gå i dybden med byens historie, så kan det være svært at komme hjem igen. Der er heldigvis rig mulighed for at komme igen og opdage nye områder og seværdigheder. 

Der er plads til både voksne og børn, mens man indtager byens interessante historie. Mange af seværdighederne ligger tæt på hinanden, men andre kræver lidt planlægning. Så rejser man med børn, er det en god idé at tage deres begrænsninger i betragtning, og planlægge efter det. Der er altid noget at komme tilbage til. 

Italien er kendt for deres fantastiske mad, og den er bestemt ikke svær at finde i Rom. Byen har også sine egne egnsretter som er værd at prøve. Mange små hyggelige gader er fyldt med lækre restauranter. 

Oplevelser i og omkring byen

Byen har et rigt kulturliv. Der findes både store statslige kunstmuseer, teatre og musikscener. Blandt byens spændende seværdigheder kan nævnes:

  • Trevifontænen
  • Den spanske trappe 
  • Vatikanstaten
  • Pantheon
  • Bydelen Trastevere
  • Colosseum  
  • Villa Doria Pamphili 
  • Forum Romanum

Når du besøger byen, er det næsten også et must at tage ud og opleve byen Tivoli, der er en middelalderby omkring 30 km øst for Rom. Byen ligger højt og har en fortryllende udsigt ud over Rom. Der findes svovlholdige kilder som man i romertiden mente kunne kurere mange forskellige lidelser. Det gjorde byen til et yderst attraktivt område for de finere familier, også i renæssancen. Tag eventuelt et besøg på Villa d’Este og oplev den prægtige have fyldt med springvand. 

Rejsen derned og overnatning

Der findes forholdsvis billige flybilletter til Rom, og lufthavnen ligger omkring 30 kilometer sydvest for byen. 

Du kan hurtigt få gået mange kilometer i byen, da det er svært at stoppe med at undersøge alle små passager, spændende bygninger og flotte fontæner. Så efter en lang dag er der brug for god hvile. 

Det er nemt at finde overnatning i byen til forskellige budgetter. For eksempel kan du vælge at bo centralt på det firestjernede Bettoja Hotel Massimo d’Azeglio. Der er også det yderst unikke hotel Parlamento Boutique Hotel, der ligger centralt i byen. Hvis du ønsker et mere privat logi, kan der findes lejligheder rundt om i byen, hvor du kan bo mere som de lokale.