Piemonte – Besøg regionen i det nordlige Italien

Regionen Piemonte ligger ved foden af Alperne og grænser op til Schweiz, og hvis du har benzin i blodet eller bold på hjernen eller elsker mad, er det et af de steder, du skal se, inden du stiller træskoene. Det siges, at når italienerne vil spise godt, tager de til Piemonte. Regionen, der engang var det førende område i Kongeriget Sardinien, er i dag et fantastisk turistmål og et sted, hvor du virkelig kan opleve noget.

Rundt om Piemonte

Regionens hovedstad er nemlig Torino, der er hovedsæde for bilmærker som Fiat, Alfa Romeo, Lancia og Iveco. Torino, der ligger på den vestlige bred af floden Po, er samtidig hjemsted for den legendariske fodboldklub Juventus, og selv for de, der ikke er synderligt fodboldinteresserede, er Allianz Stadium et besøg værd.

Men den allerstørste grund til at besøge Piemonte er de kulinariske oplevelser, du kan gøre dig i regionen. Her er du nemlig garanteret både mad og vin i verdensklasse, og der er tale om en gastronomisk tradition, der baserer sig på flere generationers erfaring indenfor jagt og gastronomi, og derfor er der dømt traditionel, italiensk mad.

3 ting du ikke må gå glip af i Piemonte

Maden med stort M er noget af det allervigtigste ved et besøg i Piemonte. Især i områderne Alba og Barolo er der mulighed for at sende vin- og madelskere i den syvende himmel. Vinene Barolo og Barbaresco, der er blandt verdens bedste, kommer herfra, og samtidig er området propfyldt med verdensberømte, kulinariske specialiteter som hvide trøfler, ost, pølse, oksekød, hasselnødder, nougat og chokolade.

Vi bliver i madens verden, når vi vender næsen mod Cherasco, der også er kendt som sneglenes hovedstad. Mange tænker måske på snegle som en særegen fransk specialitet, men Cherasco er særligt kendt for sine friterede vinbjergsnegle.

Den sidste ting du bare SKAL opleve i Piemonte har ikke direkte noget med mad at gøre. Her handler det i stedet om vin. Fordi regionen endnu ikke har indstillet sig på en høj grad af turisme, er det stort set umuligt at finde en campingplads, til gengæld er der mulighed for at overnatte på en af de mange vingårde, hvorfor området er ideelt til en voksenferie, der centrerer sig om at opleve mad og vin.Der er særdeles god grund til at Piemonte også går under navnet ”Italiens køkken”, og da det ligger bare små fem timers transport fra Danmark, er det svært at finde en undskyldning for ikke at besøge området, og når du først har været der, vil dine tænder løbe i vand alene ved tanken om at vende tilbage.