Umbrien – Historisk region i Italien

Umbrien er en lille, bjergrig perle midt i Italien, der deler grænser med Toscana, Marche og Lazio, og der er god grund til at vende næsen mod Umbrien, når du skal på ferie næste gang, i hvert fald hvis du er vild med natur, mad, historie og smukke middelalderbygninger.

Assisi i Umbrien

Rundt om Umbrien

For bare 10 år siden lå Umbrien i skyggen af naboregionen Toscana, men meget er sket siden, og i dag er den grønne bjergregion et yndet rejsemål for dem, der vil undgå Toscanas overrendte turistattraktioner og til tider høje priser.

Du kan selvfølgelig besøge Umbrien hele året, men det er bestemt anbefalelsesværdigt at besøge regionen i perioden fra marts til oktober, hvor der er mest liv i regionens turistindustri, hvilket også betyder, at der er størst mulighed for at gå på opdagelse i de gamle byer.

Umbrien består af en række middelalderbyer, der ligger spredt ud over reginonens bjerg- og bakketoppe, og det skaber en fantastisk eventyrlig stemning, der kan få selv de mest stressede danskere ned i gear. Blandt de mest kendte historiske byer er hovedstaden Perugia og byerne Gubbio, Orvieto og Assisi. Sidstnævnte er især kendt for sit historiske bysbarn Frans af Assisi, der er inspirationen bag den nuværende paves valg af navnet Frans.

3 ting du kan opleve i Umbrien

En ting, du ikke kan undgå at opleve i Umbrien, er de historiske middelalderbyer, der giver regionen sit særegne eventyrlige udseende. Mange af de små bjergbyer er sågar stadig omkranset af de gamle bymure, hvilket giver dem et smukt, arkitektonisk udtryk, du ikke finder andre steder.

Ligeledes er Umbrien hjemsted for verdens største kunstige vandfald, der kaldes Marmorvandfaldene. De tre vandfald blev bygget af romerne for mere end 2000 år siden og står som en påmindelse om et af de største kejserdømmer i verdenshistorien. Vandfaldene ligger ud for byen Terni, der ligger ved den smukke, historiske flod Nera.

I Assisi er der mulighed for at besøge Basilica di San Francesco, der er gravkirke for den helgenkårede Frans af Assisi, ligesom det er den centrale kirke for franciskanerordenen. Frans af Assisis jordiske rester har ligget i kirken siden 1230 blot tre år efter hans helgenkårelse og fire efter hans død. Kirken, der i sandhed er et arkitektonisk mesterværk, er udsmykket af nogen af Italiens bedste kunstnere, blandt andre Cimabue, Simone Martini og Pietro Lorenzetti, hvilket gør kirken til et oplagt mål for kunst- og arkitekturinteresserede.