Brindisi – Spændende historisk by i Italien

Brindisi er historisk set en af de vigtigste havnebyer i hele Italien og navnet, der efter sigende betyder spydspids, insinuere bestemt, at der er tale om en fremadstormende by. Byen, der ligger i regionen Apulien, er ikke det første sted, man tænker på, når man skal besøge regionen, og selv for Italienerne er det ikke en yndet destination, men det er der ingen grund til.

Rundt om Brindisi

Brindisi er en ekstremt vigtig færgehavn med forbindelser mellem Italien og Grækenland. Havnen ligger på den sydøstlige del af den italienske støvlehæl. I dag er Brindisi et vigtigt handelspunkt, hvilket gør, at det ikke er afslappede storbyferie, man i første omgang forbinder byen med.

For mange er Brindisi ikke andet end forbindelsespunktet til Grækenland, og det hænger i høj grad sammen med, at der er tale om en havneby snarere end et ferieområde. Når det så er sagt, er der masser af grunde til at se nærmere på Brindisi som et feriemål, især fordi området har masser at byde på og ikke er overrendt af turister.

4 grunde til at besøge Brindisi

Den første grund til at du skal overveje at besøge Brindisi, er muligheden for at opleve byens gamle paladser, de smukke katedraler og de smalle gader, der er kendetegnende for særligt havnebyer. Den bedste måde at opleve Brindisis gamle bydel er til fods, hvor du lader vinden føre dig omkring i alle bydelens små kringelkroge.

Som i resten af Italien er der særlig grund til at komme efter maden og vinen. Det er trods alt olivenoliens land, hvor grøntsagerne overtager smagsoplevelsen i en hovedret og ost og vin går hånd i hånd. Det forholder sig på ingen måde anderledes end i resten af Apulien.

Udsigten fra Søfarernes Monument er fantastisk, og det er en rigtig god mulighed for at se hvor smuk og skøn byen er, og hvor meget den har at byde på. Hvis du først har lagt vejen forbi Brindisi, må du ikke lade denne mulighed forbigå dig.Hvis du har lagt vejen forbi Brindisi og af den ene eller den anden grund løber tør for oplevelser, så ligger byen Otsuni ikke mere end 40 kilometer fra havnebyen, og den hvide by er heller ikke et sted, du har lyst til at gå glip af. Her kan du vandre omkring på de brostensbelagte gader, imens du kigger på de mange små butikker og spiser frokost på en af de små restauranter.