Parma – Ægte italiensk stemning i Norditalien

Hvis du er på udkig en ægte, italiensk og stemningsfuld by, så må du tage et smut til Parma. Med sin populære skinke, sin smukke arkitektur og ikke mindst dejlige vejr er Parma et oplagt udflugtsmål i det ellers lidt oversete område.

Norditaliensk perle i smørhullet

Den store by, Parma, ligger i den italienske region Emilia-Romagna. Parma ligger i den centrale del af Norditalien, og er med sine knap 195.000 indbyggere en af de større byer i området. Parma ligger placeret stort set i midten af Milano, Genova og Bologna. Desuden er der da heller ikke flere timers kørsel til den populære feriedestination, Gardasøen, som ligger under 90 kilometer fra Parmas centrum. Du kan altså besøge en masse spændende byer og områder, hvis du slår dig ned i Parma.

Parma-skinke, arkitektur og meget mere

Parma er som by og område i høj grad kendt for sin arkitektur og delikatesser. En af de største bedrifter, der er blevet foretaget i området, er opfindelse af parmaskinken, som netop har sit navn fra Parma-byen. Hvis du trænger til et afbræk fra byens midte, så er byen i høj grad kendt for sit ganske udmærkede fodboldhold, Parma Calcio 1913.

Du oplever bedst byen ved at gå rundt og spankulerer, mens du kan skule ud mod de charmerende og fascinerende bygninger og konstruktioner. Byen er klassisk italiensk, og har således et dejligt udbud af butikker, restauranter og kultur.

Indlogeringsmuligheder i Parma

Hvis du booker en ferie til Parma, er det oplagte valg at booke et hotel. Nedenfor ser du et par eksempler på hoteller i nærheden af byens centrum:

  • Hotel Button, 3-stjernet, 150 meter fra centrum
  • Mercure Parma Stendhal, 4-stjernet, 500 meter fra centrum

Hvis du ikke er til hoteller, eller blot ønsker at prøve noget nyt, så kan du leje en lejlighed eller campere på en af de nærliggende campingpladser.

Vejret i Parma

Parma følger den typiske vejrkurve i Italien, som byder på kølige og rå vintermåneder, men til gengæld lune og dejligt varme sommermåneder. Byen er således bedst at besøge fra maj til september, hvis du ønsker lune aftner. Parma er typisk varmest at besøge i juli og august – og da der er et stykke vej til kysten, er det godt at være forberedt på det varme klima i de tørre sommermåneder. Det samme gælder nætterne, som også er varmest i juli og august måned.