Verona – Betagende by i Veneto nær Gardasøen

Denne betagende by ligger i regionen Veneto i det nordlige Italien, med omkring 30 kilometer til Gardasøen. Den romersk-gotiske domkirke i byen har et af Europas ældste biblioteker. Byen har en rig historie og mange bygninger kan dateres flere hundrede år tilbage, selvom byen blev betydeligt beskadiget under anden verdenskrig. 

Ligesom mange andre italienske byer, så kan den tilbyde lækker mad og god stemning, men byen har også nogle helt særlige vartegn.  

Oplevelser i byen

Shakespeares historie om de ulykkeligt forelskede Romeo og Julie, skulle efter sigende have fundet sted i Verona. Det er tilmed muligt at besøge Julies hus og gravsted.

I den østlige del af byen finder du Giardino Giusti paladset med en helt imponerende flot have. Paladset er bygget i det 1600-århundrede og er et af byens vartegn.

I byen finder du den arkitektoniske perle Museo di Castelvecchio, der er et tidligere slot og husede mange af de tidligere herskere. I dag er det et museum og indeholder værker fra blandt andet 1100-tallet og 1300-tallet. 

Et af verdens største amfiteatre, Arena di Verona, ligger centralt i byen og oser af historie. I dag kan man nyde operakoncerter i arenaen, og for et øjeblik glemme den vilde historie om romerske gladiatorer, der ellers fylder meget her. Selve arenaen tiltrækker mange tusinde turister hvert år. 

Besøg de omkringliggende byer

Verona ligger godt placeret mellem andre spændende byer, og hvis det er muligt så bestil hjemmefra en bil og oplev byer som:

  • Venedig
  • Milano
  • Modena
  • Bologna
  • Parma

Disse byer har hver især noget virkelig interessant at byde ind med. Mode, arkitektur, mad, gondoler i små stræder. Det vil helt sikkert gøre ferien mere spændende, at kombinere den med at komme ud og se andre byer. 

Transport og overnatning

Fra den danske grænse er der lige godt 1000 kilometer at køre til Verona. Det er meget ideelt at have bil med, hvis man ønsker at køre ud og se området omkring byen. Det er også muligt at flyve til Verona til rimelig penge. Lufthavnen er placeret omkring 12 kilometer fra byen, og det er nemt at komme til byen. Du kan også leje en bil i lufthavnen.Priser på hotellerne i byen varierer, men det er muligt at finde et 3-stjernet hotel til omkring 450-550 kroner per nat. Det kan dog ændre sig i forhold til sæson. Vær på udkig i god tid, så kan du få mest muligt for pengene.