Iseosøen – Spændende seværdigheder på camping ved Iseosøen

Iseosøen er den fjerde største sø i Italien, men sammenlignet med de andre store søer i Lombardiet i det nordlige Italien, er den ganske lille. De to store søer i området, Gardasøen og Comosøen er langt større og også langt mere kendte, men den lille Iseosø er til gengæld både gudesmuk og langt mindre turistet. Med et areal på blot 65 kvadratmeter er søen præcis sådan en størrelse, hvor du kan køre rundt om den på et par timer, og på vejen finde din helt egen lille naturplet at nyde udsigten fra.

Iseosøen

Iseosøens små byer

Hele vejen omkring den lille sø findes små byer og fiskerlejer, der hver især har sin egen historie og charme. Her kan du besøge fredfyldte og hyggelige lille Sarnico, og se hvordan de små, traditionelle joller på søen produceres. Du kan også tage til middelalderbyen Lovere for at besøge det historiske museum og det fine Galleri Taldini, der har en prisværdig kunstsamling med værker af mange store, italienske kunstnere fra 1400 til 1900-tallet.

Flot udkig over Iseosøen i Italien

Trænger man til lidt mere byliv er byen, der deler navn med søen, det oplagte valg. Iseo er med sine små 5-6000 indbyggere stadig en skøn lille by med fantastisk lokal stemning og nok at byde på. De smukke, smalle gader i den gamle bydel opfylder enhver drøm om det idylliske Italien, mens restauranterne på havnefronten giver alle muligheder for skønne, romantiske middage med pragtfuld udsigt ud over søen. I udkanten af byen ligger middelalderborgen Castello Oldofredi, som er et fantastisk eksempel på et af middelalderens militære forsvarsværker og desuden har en skøn udsigt!

Skulptur I sort og hvid ved Iseosøen

Det smukke Monto Isola

Fra byen Iseo kan man tage båden over til det, der uden tvivl er søens perle og områdets største attraktion. Midt i Iseosøen ligger nemlig det smukkeste lille bjerg, Monte Isola, som er hele områdets store stolthed. Den lille ø, som bjerget udgør, er med sin 5 kvadratkilometer den største beboede ø i en Europæisk sø. Bjergtoppen er på sit højeste punkt cirka 600 meter over vandets overflade. 

Monte Isola, som er en af Italiens smukkeste middelalderbyer, er fuldstændig bilfri, og de eneste motordrevne køretøjer på øen er de lokale busser. Til gengæld er der masser af smukke vandreruter og cykelruter, som man frit kan benytte sig af. På øen findes også nogle af områdets mest fantastiske restauranter, hvor der selvfølgelig serveres nogle af områdets største specialiteter og masser af friske fisk lige fra søen!