Venedig – Romantiske kanaler og kærlighedens by

Romantiske kanaler, gondoler, arkitektur og enestående stemning. I Venedig får du det hele. Italiens kærlighedsperle emmer at god stemning og henrivende oplevelser, som sjældent fås bedre nogen andre steder på jorden. Og nå ja, gastronomisk er Venedig også lidt af et vidunder, så hvad venter du på?

Romantisk sejltur i Venedig med gondoler

Venedigs helt store kendetegn og varemærke er de mange kanaler, som deler de over 118 øer, som Venedig er bygget op ad på pinde. Byen bæres af stemningen langs kanalerne, og ikke mindst den travle bådtrafik, som er at finde i kanalerne. 

Skulle du selv få lyst til at sejle i Venedig, så er der rig mulighed for det. Folk strømmer til Venedig i yachts, sågar taxierne er bådtaxier, og ej at forglemmer kan du komme ud at sejle i de berømte gondoler. I gondolerne bliver du sejlet rundt af autentiske, syngende sømænd, som er uddannet til jobbet – en gondol er nemlig ikke sådan at styre.

Attraktioner i verdensklasse

Selvom Venedig er bygget på pæle i Adriaterhavet, så er der en masse interessante ting at besøge. Hvad med at gå en runde i Markuskirken, for at se de smukke, mørke detaljer, eller hvad med at betragte bygningerne og kirken udefra på det helt store samlingspunkt, Markuspladsen?

Du kan også besøge det historiske Dogepalads eller gå hen over den flotte, store Rialtobro.

Hyggelige hoteller i Venedig

Hvis du har mulighed for det, bør du overnatte i Venedig. Hotelstandarden er svingende og typisk i den dyre ende, men oplevelsen kan man ikke tage fra nogen. At vågne med udsigt ud over de mange kanaler er et syn de fleste ikke vil gå glip af. Nogle af hotellerne er endda bygget således, at man kun kan komme til hotellets indgang med motorbåd eller gondol. Se eksempler på nogle af byens seværdige hoteller nedenfor:

Pensione Seguso, 2-stjernet, beliggende i området Dorsoduro

Hotel Paganelli, 3-stjernet, beliggende i området Castello

Hotel Dona, 4-stjernet, beliggende i området San Marco

Hilton Molino Stucky Venice, 5-stjernet, beliggende i området Giudecca

Der er mange gode muligheder for at indlogere sig i Venedig, ligesom du kan komme til byen på flere forskellige måder. Du kan enten køre over broen, som ligger med forbindelse til Venedig, eller du kan tage en af de mange færgeafgange ud til den smukke by.En ting er sikker, byen er et besøg værd, eller måske endda flere besøg værd.