Mange mennesker længes efter at komme afsted på ferie her om sommeren, og det er da også rart at kunne komme afsted og nyde en afslappende ferie på et godt hotel eller at tage ud og se en masse seværdigheder og tanke op på minder. 

Og Italien har masser at byde på, så en enkelt tur er sjældent nok. Men uanset hvor du overvejer at rejse hen, er det dog vigtigt, at du har det økonomiske på plads på forhånd – for en ferie er sjældent billig.

Et lån er praktisk til at finansiere ferien

Det er ofte en god idé at spare op til ferien i løbet af året, men der kan være mange forskellige grunde til, at det ikke just har været en prioritet – det kunne være reparationer, uforudsete regninger, eller opsparing til andre ting. 

Derfor kan ferieopsparingen godt komme lidt i baggrunden, men der er stadig råd for at kunne holde en ordentlig ferie og nyde den italienske sol og kultur. 

Du har mulighed for at kunne tage et forbrugslån, eller kviklån, der kan dække de ekstra omkostninger til ferien. 

Inden du får bruchettaen galt i halsen, er det vigtigt at vide, at et forbrugslån IKKE er et lån med tårnhøje renter, som det var for blot få år tilbage. 

Du kan få renter på forbrugslån og kviklån ned til 3.6% i rente, hvilket efterhånden er lavere end på fastforrentede realkreditlån. 

Det kan endda give dig mulighed for at få en lidt længere eller bedre ferie end det, du måske oprindeligt havde råd til – men det er naturligvis ikke billigere end at spare op selv. 

Planlæg altid afbetalingen, inden du skriver under på noget

Selvom et lån kan bruges til at finansiere din ferie – eller en række andre oplevelser eller køb, for den sags skyld – er det vigtigt, at du husker at budgettere med lånet i din økonomi. 

Et lån skal betales tilbage over en aftalt tidsperiode, hvilket oftest gøres gennem månedlige afdrag. 

Det betyder, at du hver måned skal lægge penge til side, så du kan betale af på lånet og overholde din betaling, så du slipper for unødvendige rykkere og gebyrer, der gør lånet endnu dyrere. 

Derfor er det vigtigt, at du finder ud af, hvor meget du har råd til at betale i afdrag om måneden: Det giver dig en reference for, hvor stor et lån, du kan tage, og hvor lang en løbetid, du har brug for på lånet.

I Danmark er bankerne forpligtet til at sørge for, at du ikke kan låne mere, end dit budget kan holde til. Du kommer derfor ikke til at risikere, at stå uden penge og ikke at kunne afdrage, men det kan sagtens betyde, at du skal vælge andre ting fra, mens du afdrager på dit lån. 

Indhent flere tilbud for det bedste lånetilbud

Lånemarkedet er dog stort, og det kan derfor være en udfordring at finde rundt i de mange muligheder.

Dog bør du aldrig bare tage det første lånetilbud, du finder, da du ofte har mulighed for at finde lån med en bedre rente, hvis du sammenligner flere muligheder. 

Her kan du eksempelvis gøre brug af LendMe, der er en sammenligningstjeneste for en lang række forskellige låneformål, som indhenter lånetilbud fra en række banker for dig baseret på 1 ansøgning. 

Det er ganske gratis, og du få alle tilbuddene sendt direkte til din indbakke, så du har mulighed for at sammenligne dem og vælge det lånetilbud, der passer bedst til dine behov. 

På den måde behøver du ikke selv have en uddannelse inden for økonomi eller involvere din bankrådgiver for at finde et godt lån. 

Du kan også med fordel bruge flere sammenligningstjenester, så du har endnu flere muligheder at vælge imellem og dermed et bedre sammenligningsgrundlag.