Der er mange måder, hvorpå man kan holde ferie. Det kan være i Danmark eller i udlandet. Det kan være camping i campingvogn, bo i telt, på hotel eller i sommerhus. Når man skal på ferie til udlandet, så kan man enten vælge at tage flyet eller at køre selv.

Kør selv-ferie

Der er mange steder, hvor man kan køre på ferier. Et af de mest populære steder at køre til er Italien. Mange vælger at holde ferie i Italien, fordi der er en masse ting at se, og så er der dejligt varmt dernede. Både om foråret, sommeren og efteråret. Mange vælger især at køre til Gardasøen eller Toscana.

Fordele ved kør selv-ferie

En billig kør selv-ferie til Italien kan være billigere end, hvis man vælger at tage et fly. Mange vælger en kør selv-ferie, hvor de tager deres campingvogn med. Når man har sin campingvogn med, så er det billigere end, hvis man skal bo på hotel. Dermed kan man spare penge ved at undgå at bo på hotel og på flyrejsen.

Når man skal på kør selv-ferie, så får man en masse tid i bilen, som man kan bruge på en masse sjove ting. Det behøver ikke være kedeligt at køre i så mange timer. Dem, der ikke kører, de kan vælge at se en film eller en serie. Men man kan også inddrage føreren i nogle sjove lege uden, at det går udover hans/hendes koncentration. Man kan sidde og spille nogle quizspil, hvor man skal gætte svare på spørgsmål. Det kan også være lege, som den der ser den første røde bil osv. Det er en god måde at få tiden til at gå, men samtidig skaber det noget familiesammenhold, og man får noget kvalitetstid med sin familie.

Husk at sætte sig ind i landets regler

Når man skal køre til Italien, så skal man huske, at man skal betale vejafgifter. Det er en billet, som man trækker i en automat inden, at man kører ind i Italien, og man aflever, når man kører ud af Italien.

I mange af bykernerne i Italien, der må man ikke køre bil. Der skal man holde øje med, om der står skilte med, om man må køre. Ellers risikerer man, at man får en bøde, når man kommer hjem. Og så bliver den billige ferie lige pludselig lidt dyrere.

Derfor er det vigtigt, at man sætter sig ind i reglerne i det land, som man skal køre til. Dermed undgår man ubehagelige overraskelser.