Italien er fantastisk rigt på kulturskatte, der ligger over hele det støvleformede land. Bygningsværker fra oldtiden, kunstneriske centrummer og god mad er der masser af, hvis du vil besøge Italien. Drømmer du om en fantastisk rejse til smukke Italien, så får du her 5 fantastiske besøgsmål, som du bare MÅ opleve.

1. Oplev hovedstaden Roms historie

Rom er Italiens hovedstad, der har en lang og rig historie. Byen er fyldt med smukke bygningsværker, statuer og springvand, der gør en vandretur rundt i byen helt vidunderlig. Overalt kan man se spor fra den romerske oldtid, så du mærker historiens vingesus.

Når du er i Rom, bør du besøge seværdigheden Colosseum. Stedet er meget besøgt, men det er det også af en grund. Colosseum lader dig opleve, hvordan man i oldtiden holdt store underholdningsshows med blodige kampe mellem gladiatorer og vilde dyr. Om aftenen og natten er bygningsværket smukt oplyst. Du kan besøge Rejsetilbud.dk’s side om Rom for at finde billige flybilletter, hoteller og rejseguides.

2. Besøg det kunstneriske centrum Firenze

Firenze er ikke bare en smuk by, men det var også i renæssancen hovedcentrum for den italienske kunst. Store kunstnere som Botticelli, Leonardo da Vinci og Michelangelo har spadseret rundt i byens mange gamle gader og stræder, hvor du selv i dag kan gå rundt.

Mange af bygningsværkerne i Firenze er udsmykket af kendte kunstnere. Blandt andet har byens rådhus, Palazzo Vecchio, dekorerede vægge og loft af Leonardo da Vinci og Michelangelo.

Hvis du vil se endnu mere kunst, så byder kunstmuseet Uffizierne på både værker og historie.

3. Besøg forsvarsværkerne nuraghi på Sardinien

Sardinien er den næststørste ø i Middelhavet, der byder på flotte badestrande og rig mulighed for at dykke ned under havets overflade og opleve dyrelivet. Udover de smukke omgivelser så byder øen også på de fantastiske forsvarsværker kaldet nuraghi.

Der findes tusindvis af disse stentårne, som den særlige nuraghi-kultur i 500-tallet f.Kr. har ladet opføre på øen. Tårnene er runde og bygget af sten som forsvar mod angreb. Der findes ikke lignende andre steder i verden. Disse forsvarsværker er også på UNESCO’s liste, så de er bestemt et besøg værd.

4. Den flydende by Venedig

”Se Venedig og dø” sang Lone Kellerman, og byen er bestemt et syn værd. Byen er bygget på vandet, hvor du kan sejle fra sted til sted med en gondol langs de mange kanaler. Der er masser af historie, smukke bygninger og spændende sidegader at udforske i romantikkens by. 

Du kan sammen med mange andre turister lade dig opsluge af den charmerende by og besøge seværdighederne. Markuspladsen er en af verdens mest berømte pladser, der er rig på detaljer og storslåethed. Pladsens vigtigste bygning, Markuskirken, blev påbegyndt allerede i 1071, og den har et særligt arkitektonisk udtryk, der blander både vestens og østens stilarter.

5. Nyd den toskanske vin

Toscana er vinland, og det anses som Italiens smukkeste region. Vinstokkene står i det billedskønne bølgende landskab, hvor små hyggelige byer dukker op hist og pist. Firenze ligger i Toscana, men regionen har også meget andet at byde på. Blandt andet ligger dalen Val d’Orcia, der er på listen over verdensarv, i Toscana.